Trafik ve İlkyardım Haftası

Trafik ve İlkyardım Haftası

Bir Kural Bir Hayat Kurtarır!!!

07.05.2023 110

Ülkemizde trafik kazalarının önlenmesi ve toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla mayıs ayının ilk haftası "Trafik ve İlk Yardım Haftası" olarak kabul edilmiştir.

Trafik; kara, hava, deniz taşıtları ile yayaların kendilerine özgü yollarda gidip gelmesi olayıdır. İlk yardım ise herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan geçici ve ilaçsız uygulamalardır.

 Trafik canavarının her yıl binlerce insanın ölümüne yol açtığının farkındayız. Trafik bilincinin küçük yaşlarda çocuklara verilmesi ve bu ölümlerin minimum seviyeye inmesi için Sarıbıyık öğretmenleri olarak okulumuz öğrencilerine trafik eğitimi hakkında konulu  etkiniliği yaptırdık. Okulumuz öğrencileri bu drama etkinliğine severek katıldılar ve gerekli canlandırmaları yaptılar. Ardından okulumuza gelen trafik polisleri çocuklara yol ve çevre, trafikte insanların oynadığı rol, araca inme binme kuralları, araç içinde uyulması gereken kurallar, okul servis aracına binerken ve inerken dikkat edilmesi gereken kurallar gibi konularda bilgi verdi. Programa katılan okul yönetimi de polis ekiplerine teşekkür etti.

Unutma bu yolda sana çok güveniyoruz..

 07-05-202307-05-202307-05-202307-05-202307-05-2023