Müzeler Haftası

Müzeler Haftası

Müzeler geçmiş ile gelecek arasında köprüdür!

06.06.2023 77

 Ülkemizdeki kültür varlıklarının tanıtılması, korunması, onarılması ve saklanması ile gelecek kuşaklara aktarılması için yapılan ve yapılması gereken çalışmaları anlatmak, müzelerimizi tanıtmak, öğrencilerimizin millî kültür ve tarih bilgisini zenginleştirmek, onların kültür varlıklarımıza sahip çıkmalarına yardımcı olmak amacıyla okullarımızda 18-24 Mayıs tarihleri arasında Müzeler Haftası kutlanmaya başlanmıştır.

Müzeler; bir bölgenin kültürel açıdan ne kadar değerli olduğunu göstermesi bakımından önem taşır. Geçmişte yaşanılan hayatlar ve yapıların sergilendiği alanlara müze adı verilir. Sergilendikleri eserlerin özelliklerine göre müzelerin farklı kategorilere ayrılır Herhangi bir topluluğun kıyafeti veya aksesuarlarının sergilendiği müzelere etnografya müzeleri adı verilir. Arkeoloji müzeleri ise yerleşim birimlerine ek olarak çanak, çömlek ve kap gibi malzemelerin sergilendiği müzeler olarak bilinir

Sarıbıyık İlkokulu öğretmenleri olarak öğrencilerimize müzelerin ortak değerlerimiz olduğunu, geçmiş ve gelecek arasında adeta bir tünel görevi görerek insanlık tarihine ışık tuttuğunu vurguladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.